5 tips voor de mooiste stedentripfotografie

Written By :

Category :

Tips & Tricks

Posted On :

Share This :

Wanneer je een plan hebt gemaakt voor een stedentrip wil je dit ook graag vastleggen. Hiervoor neem je vaak je camera mee, tegenwoordig kan je ook goede foto’s maken met je telefoon. Ik geef in deze blog 5 tips voor het fotograferen tijdens een stedentrip.

1. Wees goed voorbereid

Maak van ten voren een planning wat je graag zou willen zien en fotograferen. Hierop kan je besluiten welke objectieven je gebruikt. Het is handig om dit per dag te doen, zodat kan je rustig de tijd kan nemen om mooie foto’s kan maken.

2. Neem niet te veel spullen mee

Vaak is lopen de beste manier om mooie plekken te fotograferente voet. Dan is het wel zo handig dat je zo min mogelijk meeneemt. Zie hieronder de belangrijkste spullen die je bij je zou moeten hebben.

  • Een reserve-accu
  • Een lensdoekje
  • Een telefoon om je foto’s onderweg te delen
  • Geformatteerde reservegeheugenkaart

3. Composities

Zorg er voor dat je vanuit verschillende standpunten foto’s maakt. Probeer dus niet alleen de standaard foto’s te maken die je vaak op internet tegenkomt. Neem je foto’s vanaf een hoog of laag standpunt. Maar let ook op de reflecties, kaders en leidende lijnen. Zorg er ook voor dat je een voorgrond of doorkijkje in je foto hebt, dit zorgt voor een mooi diepte effect.

4. Fotografeer de details

Vaak vergeet je tijdens het fotograferen om de details vast te leggen. Detailopnames zijn leuk en divers in je fotoserie en geven vaak een eigen karakter aan de stad. Kijk dus omhoog en goed om je heen. Vooral bij oude gebouwen zul je mooie details tegenkomen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de liefdeslotjes aan de brug in Keulen. Verder kom je misschien ook mooie en typische bloemen, planten of dieren tegen.

5. Let op het licht

Zonder goed licht is het vaak lastig om een goede foto te maken. Wil je graag dat je foto’s een sfeervolle uitstraling krijgen, dan kun je het beste fotograferen tijdens de ‘Golden Hour’. Dit is het moment waarop de zon opkomt of ondergaat. Een ander voordeel van de ‘Golden Hour’ is dat er dan nog weinig mensen aanwezig zijn op de locatie. Hierdoor heb je erg veel vrijheid om je foto goed te nemen.

error: